Gasum Oy:n hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään kahdeksan jäsentä. Hallituksen jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan varsinaisessa yhtiökokouksessa toimikaudeksi, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiökokous päättää hallituksen jäsenten lukumäärän.
Yhtiökokous valitsee jäsenet osakkeenomistajien edustajista ja ulkopuolisista riippumattomista asiantuntijoista, joilla on liike-elämän ja toimialan kokemusta. Hallituksen kokoonpanon tulee tukea yhtiön strategian toteutusta, ja se pyritään muodostamaan monimuotoiseksi. Tavoitteena on saavuttaa tasapainoinen sukupuolijakauma hallituksessa. Yhtiökokous valitsee hallituksen puheenjohtajan ja tarvittaessa varapuheenjohtajan.
Hallituksen puheenjohtaja on Sirpa-Helena Sormunen. Hallituksen varapuheenjohtaja on Erkka Repo. Hallituksen sihteerinä toimii Gasumin Legal Counsel Maaret Stepanoff.
Hallituksen tehtävät:
- Vahvistaa Gasumin strategiaa ja seurata sen toteuttamista.
- Huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti.
- Valita Gasumin toimitusjohtaja ja päättää hänen palvelusuhteensa ehdoista.
- Päättää konsernin palkitsemisjärjestelmän perusteista.
- Varmistaa, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on järjestetty asianmukaisesti.
- Hyväksyä tilinpäätökset.
- Päättää merkittävistä lainoista, yrityskaupoista ja investoinneista sekä hyväksyä budjetit sekä riskienhallintaperiaatteet.
- Vahvistaa konsernin henkilöstösuunnitelman tavoitteet ja valvoa niiden toteuttamista.
Itsearviointi
Hallitus on vahvistanut kirjallisen työjärjestyksen, jossa määritellään hallituksen tehtävät ja toimintaperiaatteet. Hallitus arvioi vuosittain sisäisenä itsearviointina toimintaansa ja työskentelytapojaan.
Valiokunnat
Työskentelynsä tehostamiseksi hallitus on perustanut kaksi valiokuntaa: tarkastus- ja riskivaliokunnan sekä HR-valiokunnan. Hallitus valitsee keskuudestaan vuosittain valiokuntien jäsenet ja puheenjohtajan sekä vahvistaa valiokuntien työjärjestykset.
Valiokunnat voivat käyttää itsenäistä päätösvaltaa ainoastaan hallituksen erikseen valtuuttamissa asioissa. Muissa asioissa valiokunnat toimivat valmistelevina eliminä, joiden päätösehdotukset tuodaan erikseen hallituksen päätettäviksi.